• webdesign H&NK

Redesign logo

Het logo van H&NK was toe aan een opfrisbeurt. Het lettertype deed ouderwets aan en het geheel kwam wat fragiel over. Toch was het belangrijk om het niet helemaal om te gooien omdat het logo inmiddels herkend werd door veel mensen.

Er is gekozen om dezelfde kleuren te blijven gebruiken en het tekstblokje in het midden te vervangen door een speels &-teken tussen de letters. Het lettertype is solide en heeft een speelse krul aan de onderkant van de K. De ronde vormen in het logo benadrukken de menselijke kant die zo kenmerkend is voor H&NK.

 

Website

De menselijke kant centraal

Worden de meeste van de sites van architecten gedomineerd door indrukwekkende foto’s van fraaie gebouwen, bij H&NK staat de persoon centraal. Esthetiek is natuurlijk heel belangrijk in architectuur en interieur, dat spreekt voor zich, maar nog belangrijker is voor hen zijn de gebruikers/bewoners en hun beleving van een ruimte.

De mens centraal, dat is de insteek van H&NK in als hun projecten. Het gaat over hoe een gebouw ervaren wordt, maar ook over hoe een opdracht benaderd wordt. Het meedenken en zoeken / puzzelen naar oplossingen vanuit een persoonlijke betrokkenheid van Tanja en Martijn bij alles wat ze doen.

Nuchter, vindingrijk, liefdevol | Eerlijk, praktisch en voor mensen 

Het tonen van slechts de projecten zou de website van H&NK een te afstandelijke uitstraling geven. En hoewel het even wennen is om op de homepage een eigen portret te tonen en kwaliteiten zo te benoemen voor 2 mensen die bescheiden van aard zijn, is persoonlijke aanpak wat hen onderscheidt, dus hebben we er toch voor gekozen.

Duurzaamheid

Daarnaast is duurzaamheid al jarenlang een van de belangrijkste speerpunten. In de website wordt dat onder andere vertaald door het plaatsen van structuren uit de natuur: bos, lucht, water, hout.

Samenwerken

Als creatief heeft Tanja (interieurarchitect) een groot aandeel gehad in het ontwerp van de website. Fotograaf Ruben Timman heeft de foto’s op de homepage en de ‘over H&NK’ pagina gemaakt.