Origineel, verrassend en persoonlijk, dat zijn de drie woorden waarmee de website van Stijlstudio 4 opent. En daarmee is al veel gezegd over dit bedrijf waarvoor ik de website mocht maken. Deze moest strak en helder zijn waardoor de projecten goed tot hun recht komen, maar het liefst wel met een creatieve uitstraling.

Binnenkijken is leuk!

Het belangrijkste onderdeel van de website is het portfolio. Want hoe kun je je als styliste beter presenteren dan door je werk te laten zien? Hier worden 11 actuele interessante projecten getoond.  Anders dan bij fotografen of ontwerpers heeft Jennifer het portfolio ‘binnenkijken’ genoemd. Omdat dit, liet ze weten, is wat mensen graag doen.

Eclectische typografie: 15 lettertypen in een website

Hoe moest de website onderscheidend worden? Hoe moest de creatieve touch toegevoegd worden? De manier van werken van Jennifer, eigenaar van Stijlstudio4, inspireerde me tot het maken van kleine typografische illustraties.
Jennifer werkt met mooie materialen uit hippe winkels, maar kiest daarnaast ook graag oude meubels uit de kringloopwinkel die worden opgeknapt. Styling hoeft namelijk niet perse duur te zijn. Inspiratie haalt ze onder andere uit de natuur, het plattelandsleven en industrie. Strakke gladde materialen bestaan naast robuust hout, natuursteen naast verfijnd sanitair. Jennifer gebruikt verschillende stijlen door elkaar heen: speels en strak, stoer en chic. Voor het bij elkaar voegen van verschillende stijlen wordt binnen de interieurwereld de term Eclectische wonen steeds vaker gebruikt.
Geïnspireerd door de werkwijze van Jennifer heb ik een palet van zeer diverse lettertypen gemaakt en is per project gekozen voor een of twee lettertypen die de stijl van de betreffende ruimte onderschrijven en zelfs versterken. Om zo te spelen met lettertypen is een feestje voor een vormgever. En daarbij is de term Eclectische typografie geboren.
En de contactpagina? Jennifer wil niet een heel verhaal over zichzelf maar ze wil in een paar woorden laten zien wie ze is. De woorden geven, behalve door hun betekenis, ook in hun uiterlijk weer waar Jennifer voor staat.

Parallax scrollen

Een verrassend element op de homepage is het ‘parallax effect’. De tekstjes scrollen langzamer dan de afbeeldingen waardoor deze lijken te bewegen.

Het was heel fijn om te werken met Jennifer, een vrouw die zo gedreven is in haar vak.