Visitekaartje laten ontwerpen

Je eerste afspraak met een potentiële klant, een netwerkbijeenkomst, maar ook een avond stappen, je kind naar school brengen,  of een ontmoeting in de sportschool. Je weet nooit wie je tegenkomt en daarom is het belangrijk ze altijd op zak te hebben: je visitekaartjes.

Behalve dat een ontvanger van het kaartje jouw gegevens bij de hand heeft, krijgt hij of zij meteen een eerste indruk van jouw bedrijf. Daarom is een professionele en goed verzorgde  uitstraling heel belangrijk: is het ontwerp overzichtelijk en in balans, goed verzorgd, aantrekkelijk vormgegeven, origineel, goed gedrukt? Ik zorg er voor dat u met uw kaartje voor de dag kunt komen.

Wat staat er op het kaartje

Doorgaans staat op een kaartje het logo, je naam en functie van en contactgegevens weergegeven in de huisstijl. Vaak staat de vestigings- of bezoek lokatie er op , maar bedrijven waarvoor dat niet van belang is laten dat soms ook weg.

Heb je (nog) geen website maar ben je wel actief op sociale media, dan kun je er je fb, twitter of linkedinnaam op zetten.

Daarnaast  geeft het kleine documentje ruimte om net iets meer over je bedrijf te vertellen, bijvoorbeeld een bedrijfsslogan die iets van je visie laat zien, een korte opsomming van je producten/diensten of een foto die kenmerkend is voor je bedrijf. Ook de achterkant kan hierin worden meegenomen. 2-Zijdig bedrukken is meestal nauwelijks duurder dan 1 zijde bedrukken.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat het kaartje duidelijk maakt wat je bedrijf doet.

Opvallende visitekaartjes

Je kunt je kaartje extra laten opvallen. Denk aan een dubbelgevouwen kaartje, een staand kaartje of kies voor een luxe uitstraling door een glanslaag over het logo te plaatsen op een verder mat kaartje. Ook erg mooi, maar prijziger, is een kaartje in een afwijkende vorm uitgesneden, of met een relief er in. Het is belangrijk dat je kaartje wel binnen de standaard maat van 8,5 x 5,5 cm valt, zodat het in een portemonaie of kaartjesmap bewaard kan worden.

Geen logo, toch een kaartje?

Als je bijvoorbeeld net gestart bent en nog niet meteen een hele huisstijl wilt laten ontwerpen, kun je ook kiezen voor een tussenoplossing. Door je naam in een goede kleur en lettertype te plaatsen en met een sterke en uitgebalanceerde vormgeving kun je een visitekaartje  laten maken waar je de eerste toch professioneel voor de dag kunt komen.

Formulier voor kaartjes

Ik denk graag met je mee over je kaartje en ben ervan overtuigd dat we tot een mooi visitekaartje kunnen komen dat je graag uitdeelt.