WALVISVAARDERS

omslag zaanse stadsdichtbundel

SPEELSE LAYOUT

Logo variaties

Het gebeurt niet zo vaak dat je zoveel ruimte krijgt om met layout te spelen. Bij deze dichtbundel heb ik een stramien gemaakt waar veel ruimte in zit om elk gedicht een eigen vorm te geven. Stramienlijntjes waar dwars doorheen geschreven wordt, scheve tekstblokken waar het gedicht je het gevoel geeft dat de wereld minder recht-toe-recht-aan is als je zou denken, fragmentarisch waar het gedicht zich graag versnipperd laat lezen.

 TYPOGRAFISCHE ILLUSTRATIES

CULTUUR
JEUGD
JEUGD
EVENEMENTEN
4 MEI  HERDENKING

ACHTERGROND

 

Na 4 jaar Zaanse stadsdichter te zijn geweest kwam Ellis van Atten bij me om een mooie dichtbundel te laten vormgeven met gedichten van haar en van Jeroen van Leeuwen. Gedichten over zaanstreek in 9 thema’s en over talloze gebeurtenissen.

Ik was heel vrij in de vormgeving. Wat ik meekreeg in de briefing was: kleurrijk, vrolijk en Zaans groen. Dat Zaans groen hebben we snel laten vallen. Al zoveel wat uit de Zaanstreek komt is Zaans groen, terwijl er veel meer kleuren te vinden zijn. Met heel veel plezier heb ik gewerkt aan ‘Walvisvaarders, stadsdichter075’. 4 jaar Zaans stadsdichterschap in een Bundel.

Hanneke in haar studio

KENNISMAKEN?

Wil je vrijblijvend kennismaken om te ontdekken of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.

KENNISMAKEN?

Wil je vrijblijvend kennismaken om te ontdekken of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?